Leeuwarder Courant

Logo Leeuwarder Courant dagbladHet grootste regionale dagblad van de provincie Friesland is de Leeuwarder Courant. Dit oudste regionale dagblad van Nederland is een begrip binnen de provincie. De krant bericht niet alleen over het laatste nieuws uit binnen- en buitenland, ook het nieuws uit de provincie krijgt voldoende aandacht. Hierbij wordt de Friese cultuur en taal zeker niet vergeten. Bij krantaanbiedingen.nl vindt u de beste deals voor een Leeuwarder Courant abonnement.

Abonnement op de Leeuwarder Courant

Leeuwarder Courant jaarabonnement

Kies uit een Premium (€1,50 p.wk.),
Digitaal (€2,75 p.wk.),
Weekend + Digitaal (€3,75 p.wk.)
of een Compleet (€6,75 p.wk.) abonnement.
Leeuwarder Courant jaarabonnement

Wilt u een abonnement liever telefonisch bestellen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Bel 020 201 8372

laagste prijsLid van WebwinkelKeur, voor veilig online winkelen

Leeuwarder Courant abonnement bij Krantaanbiedingen.nl

Krantaanbiedingen.nl heeft de goedkoopste krantenabonnementen. Het aanbod kan regelmatig wisselen en meestal heeft u de keuze uit meerdere Leeuwarder Courant abonnementen. Waar gaat uw keuze naar uit? Kiest u voor een digitaal Leeuwarder Courant abonnement of wilt u liever de krant op tabloid formaat in uw brievenbus ontvangen? Een combinatie van beide is ook mogelijk. Voor de mensen die niet bekend zijn met dit regionale dagblad behoort een Leeuwarder Courant proefabonnement ook tot de mogelijkheden. Regelmatig bieden wij ook een Leeuwarder Courant abonnement met een leuk welkomstcadeau aan.

Over de Leeuwarder Courant

Voorpagina van Leeuwarder Courant (LC)De Leeuwarder Courant verschijnt 6 dagen in de week als ochtendkrant. Alhoewel de krant voornamelijk in de Nederlandse taal is geschreven, kunnen liefhebbers van de Friese taal ook hun hart ophalen. Regelmatig verschijnen er Friese artikelen in dit dagblad. De Leeuwarder Courant heeft als doel om een betekenis te spelen in de binding die mensen met de provincie Friesland hebben.

De krant verschijnt in een Noordelijke en een Zuidelijke editie. Het is afhankelijk van uw woonplaats welke editie u zal ontvangen. Dagelijks kunt u het laatste nieuws uit binnen- en buitenland lezen, is er aandacht voor de provincie Friesland en worden onderwerpen als Sport, Cultuur, Showbizz en Economie behandeld. De digitale opmars wordt zeker niet vergeten. De nieuwssite, de nieuwsapp en de krant op digitaal formaat zijn net zo belangrijk als de papieren krant op tabloid formaat. U als abonnee heeft dus volop keuze bij een Leeuwarder Courant abonnement.

Geschiedenis van de Leeuwarder Courant

De Leeuwarder Courant is de oudste krant van Nederland die nog onder dezelfde naam verschijnt. Al in 1752 werd de eerste editie van de Leeuwarder Courant uitgegeven. De eerste jaren verscheen er uitsluitend buitenlands nieuws in deze krant. Dit deed men voornamelijk voor de kooplieden in de provincie. Later ging men ook nationaal nieuws behandelen en pas in 1850 ging de krant zich richten op nieuws uit de provincie. Eigenaar van de Leeuwarder Courant is vandaag de dag de NDC Mediagroep, dat ook eigenaar is van het andere regionale dagblad in de provincie, het Friesch Dagblad.

 

Leeuwarder Courant: 3.21 / 5 (28 stemmen)

Veilig aankopen doen met Krantaanbiedingen