Parool

parool abonnementDe lezers van deze krant weten wel waarom ze een abonnement op het Parool hebben. De krant onderscheidt zich van de rest. De krant kiest duidelijk een niche op door zich te richten op al het nieuws uit Amsterdam. Er is veel aandacht voor cultuur en uitgaan. Maar natuurlijk ook voor Ajax, reizen en eten & drinken.

Ook buiten onze hoofdstad wordt grootste krant van Amsterdam goed gelezen. Dat komt door de aanstekelijke reportages gemaakt vanuit de eigen redactie. Met journalisten die goed zijn ingevoerd in de stad en een uitgebreid netwerk hebben.

Daarnaast biedt de krant natuurlijk ook het nieuws uit de rest van het land, en buitenland. Met een Parool abonnement ben je altijd op de hoogte. Maak gebruik van onderstaande aanbieding en je kunt heel eenvoudig een abonnement afsluiten.

Overzicht Parool-abonnementen

Parool Zomeractie (met gratis boek)

Stopt automatisch.
Zomer actie met gratis boek

Aanbieding augustus 2022. 4 weken voor €6

Stopt automatisch.
4 weken 6 euro actie parool

COMPLEET: Parool kortingsabonnement

6 dagen op de mat + digitale toegang
Parool kortingsactie

ZATERDAG+: Parool kortingsabonnement

Zaterdag krant op de mat + digitale toegang
Parool zaterdag weekend kortingsactie

DIGITAAL: Parool actie-abonnement

De krant digitaal (iPad/smartphone/pc) + Premium-artikelen Parool.nl
Parool digitaal kortingsactie

DIGITAAL basis: Premium-artikelen

Toegang Premium-artikelen op Parool.nl
Parool digitaal basis kortingsactie

Wilt u een abonnement liever telefonisch bestellen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Bel 020 201 8372

Lid van WebwinkelKeur, voor veilig online winkelen

Geschiedenis van Parool

Het parool komt voort uit een verzetskrantHet Parool is van oudsher een verzetskrant. De eerste editie van het Parool werd op 10 februari 1941 verspreid. De eerste keren werd de krant gestencild, maar een half jaar later voor het eerst ook gedrukt. Daarmee kon de oplage snel stijgen. Het motto van de krant werd Vrij Onverveerd, waarmee de oprichters een ode brachten aan het Wilhelmus.

Na de Tweede wereldoorlog werd de krant een groot succes, wat mede kwam door de verzetsgeschiedenis. De oplage van het Parool steeg snel. Toch kwam halverwege de jaren 70 de klad er in. Vanaf de jaren 90 ging de krant zich richten op een niche, en werd het Parool een echte Amsterdamse krant.

Voor de krant werken een groot aantal redacteuren en columnisten die ook bij het landelijke publiek bekend zijn. Martin Bril en Theo van Gogh schreven voor de krant. Maar denk ook aan de eet- en kookcolumnist Johannes van Dam en misdaadjournalist Bart Middelburg. Vier jaar lang was de bekende presentator Matthijs van Nieuwkerk hoofdredacteur van de krant.

Sinds 2004 wordt de krant uitgegeven op tabloid-formaat. De oplage van de krant ligt op bijna 80 duizend exemplaren. In februari 2016 maakte Het Parool een flinke gedaantewisseling door vanwege het 75-jarige jubileum. Niet alleen het logo wijzigde. Ook zijn de twee katernen samengevoegd (krant en PS zijn nu samen). Het Parool wil weer terug naar de basis en kiest daarom in haar uitingen voor de kleuren zwart en wit.

Het Parool blijft een Amsterdamse krant. Een team van 28 verslaggevers richt zich op misdaad, Ajax, eten & drinken, Amsterdamse politiek en beeldende kunst. De krant zal daarnaast artikelen uit The Guardian en The New York Times doorzetten.

Lees Parool vanaf €4

 

Parool: 4.03 / 5 (65 stemmen)

Veilig aankopen doen met Krantaanbiedingen