Volkskrant

abonnement volkskrantDe Volkskrant is één van de oudste kranten van ons land. Door onze Volkskrant aanbieding kunt u voordelig genieten van een Volkskrant abonnement. Met een oplage van meer dan 260000 per dag is de Volkskrant één van de meest toonaangevende dagbladen van Nederland en behoort het samen met het NRC en Trouw tot de categorie kwaliteitskranten. Van oudsher een krant die politiek-links van het midden bericht. De laatste jaren zien we echter een kleine verschuiving naar rechts optreden. Dit komt doordat de krant zich voornamelijk op hoger opgeleiden is gaan richten.

Kies in mei 2022 uit de volgende aanbiedingen van de Volkskrant

Volkskrant – €6

Stopt automatisch.
Volkskrant aanbieding 6 euro

COMPLEET: De Volkskrant kortingsabonnement

6 dagen op de mat + digitale toegang
de Volkskrant kortingsactie

ZATERDAG+: De Volkskrant kortingsabonnement

Zaterdag krant op de mat + digitale toegang
de Volkskrant zaterdag weekend kortingsactie

DIGITAAL: De Volkskrant actie-abonnement

De krant digitaal (iPad/smartphone/pc) + Premium-artikelen Volkskrant.nl
de Volkskrant digitaal kortingsactie

DIGITAAL basis: Premium-artikelen

Toegang Premium-artikelen op Volkskrant.nl
de Volkskrant digitaal basis kortingsactie

Wilt u een abonnement liever telefonisch bestellen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Bel 020 201 8372

Lid van WebwinkelKeur, voor veilig online winkelen

Volkskrant aanbieding van krantaanbiedingen.nl

We hebben verschillende Volkskrant abonnementen waar u uit kunt kiezen. Zo kunt u regelmatig een Volkskrant abonnement met een mooi welkomstgeschenk afsluiten, maar bij krantaanbiedingen.nl ook met hoge korting. Met enige regelmaat hebben we ook een proefabonnement Volkskrant om deze kwaliteitskrant voordelig uit te proberen. Een volkskrant abonnement voor tablet of smartphone komen ook geregeld voorbij.

Informatie over de Volkskrant

Naast nieuws uit het binnen- en buitenland, economie en sport richt deze krant zich ook op lifestyle en cultuur. Elke donderdag en vrijdag bevat de krant katerns over kunst en literatuur met recensies en tips. Wat de krant daarnaast onderscheidt van andere Nederlandse kranten is dat het dieper de actualiteit induikt met achtergrondinformatie en feiten over wat er zich in de wereld allemaal afspeelt. Ook is er aandacht voor wetenschap, techniek, reizen, persoonlijke groei en spiritualiteit.

De Volkskrant verschijnt 6 dagen in de week op het populaire tabloidformaat als ochtendkrant. Bij onze Volkskrant aanbieding krijgt u elke zaterdag ook het Volkskrant magazine. Dit magazine bevat indrukwekkende reportages en verhalen, scherpe columns en de beste tips voor wonen, restaurants, uitgaan, lifestyle en gadgets. Het Volkskrant magazine verschijnt 1 keer per week gratis bij uw Volkskrant abonnement.

Geschiedenis van de Volkskrant

De Volkskrant is één van de oudste kranten van Nederland. Het eerste exemplaar rolde op 2 oktober 1919 van de persen. Oorspronkelijk heeft deze krant een rooms-katholieke insteek. Dit zien we terug aan de oprichters van de Volkskrant. Dit waren in die tijd verschillende katholieke arbeidersbonden. Een leuk weetje is dat het eerste exemplaar slechts 4 pagina’s telde. De kosten van de krant in 1919? 3 cent. In die tijd was het ook nog geen dagblad. De krant verscheen alleen op donderdag. Enkele maanden later verscheen de krant al om de dag en 2 jaar later was het een dagblad. In de jaren 30 verschenen er ook diverse regionale versies van de krant. Na de magere jaren van de Tweede Wereldoorlog nam het aantal abonnees in de jaren erna sterk toe. Deze stijging zette door tot halverwege de jaren 90. Toen was de Volkskrant, na de Telegraaf, de 2e meest gelezen krant van Nederland.

Door de opkomst van het internet nam de oplage in de jaren erna sterk af. De krant verloor ook zijn plek van 2e meest gelezen krant van Nederland. Het roer werd omgegooid. De krant, van oudsher politiek-links van het midden, maakte een kleine zwaai naar rechts en ging zich meer richten op de hogeropgeleide lezers. Er kwam meer aandacht voor kunst, cultuur en wetenschap en ook actualiteiten werden verder uitgediept met achtergrondverhalen en fotoreportages. Deze ommezwaai heeft de krant geen windeieren gelegd. De vraag naar de krant nam weer toe. De Volkskrant verscheen daarnaast ook in digitale vorm voor op de tablet en smartphone. Hierdoor kunt u overal genieten van uw Volkskrant abonnement. Ontdek de nieuwe Volkskrant en maak gebruik van onze Volkskrant aanbieding.

Lees De Volkskrant vanaf €4

 

Volkskrant: 4.03 / 5 (235 stemmen)

Veilig aankopen doen met Krantaanbiedingen