Volkskrant abonnement opzeggen

Bent u abonnee op de Volkskrant, maar bent u toe aan iets anders? Wellicht past de krant niet meer helemaal bij u, of het komt financieel net even wat beter uit om te stoppen met het abonnement. De reden is ook eigenlijk helemaal niet belangrijk. Het goede nieuws is dat het altijd mogelijk is om het Volkskrant abonnement op te zeggen. Welke mogelijkheden heeft u voor het beëindigen van het Volkskrant abonnement?
de volkskrant opzeggen

Hoe Volkskrant abonnement opzeggen?

Bij de Volkskrant is het mogelijk om op drie verschillende manieren het abonnement te stoppen. U kunt bellen met de klantenservice, een brief per post versturen of online stopzetten via het contactformulier op de website. Ook kunt u de krant tijdelijk stopzetten vanwege vakantie.

Denk eraan dat er sprake is van een opzegtermijn van één maand. Geef dus uiterlijk één maand voor het einde van de abonnementsperiode aan dat u uw abonnement op de Volkskrant wilt beëindigen. Bent u te laat? Maakt u zich geen zorgen. Het abonnement gaat niet weer opnieuw in met de periode waarvoor deze is afgesloten. U zult in dat geval een maand langer abonnee zijn.

We behandelen de verschillende mogelijkheden voor het opzeggen van het Volkskrant abonnement.
1. De krant telefonisch opzeggen
2. De Volkskrant online opzeggen
3. Per post opzeggen

1. Telefonisch opzeggen

Telefonisch opzeggen kan van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur en 17.00 uur door te bellen met de klantenservice. Hiervoor belt u naar 088-0561561. Zorg ervoor dat u uw eigen gegevens bij de hand heeft, waaronder het abonneenummer. Dit abonneenummer heeft u gekregen bij het afsluiten van het abonnement. Aan de hand van dit nummer kunnen de medewerkers van de klantenservice u snel in het systeem vinden.

Geef in het gesprek aan dat u uw Volkskrant abonnement wilt beëindigen op de eerst mogelijke datum, uiteraard met inachtneming van de opzegtermijn. De Volkskrant geeft aan binnen vijf tot tien werkdagen een bevestiging te versturen per post of via e-mail, maar geef voor de zekerheid altijd even aan dat u graag een bevestiging wilt ontvangen.

2. Online opzeggen

Online opzeggen kan via een contactformulier. Deze staat in de algemene voorwaarden (Artikel 9.4) van de Volkskrant. Gebruik daarvoor het volgende contactformulier. Ook hierbij is het belangrijk om het abonneenummer bij de hand te hebben. Vul uw gegevens in en de reden van opzegging. Geef in dit veld ook aan dat u graag een bevestiging wilt ontvangen.

3. Per post opzeggen

Als derde en laatste mogelijkheid kunt u het Volkskrant abonnement opzeggen per post. Hiervoor stuurt u een brief naar het volgende adres:

De Volkskrant Klantenservice
Postbus 1002
1000 BA Amsterdam

Vergeet het abonneenummer in de brief niet te vermelden, net zoals naam, adres en woonplaats. Vraag ook altijd om een (schriftelijke) bevestiging van het opzeggen van het Volkskrant abonnement. U kunt de onderstaande voorbeeldbrief gebruiken.

Kopieer de voorbeeldbrief naar een tekstverwerker op uw computer en vul uw eigen gegevens in tussen de haakjes. Print de brief uit en stuur deze op naar het bovenstaande adres. Wilt u zeker weten dat de klantenservice uw brief zal ontvangen? Stuurt u deze dan aangetekend op.

Opzegbrief voorbeeld

De Volkskrant Klantenservice
Postbus 1002
1000 BA Amsterdam

Betreft: Opzeggen Volkskrant-abonnement

(woonplaats, datum)

Geachte heer / mevrouw,

Hierbij maak ik u kenbaar mijn abonnement op de Volkskrant te willen opzeggen met ingang van (datum), waarbij ik de opzegtermijn van één maand in acht neem. Mijn abonneenummer is (abonneenummer).

Indien mijn contract niet per (datum) opgezegd kan worden, dan wil ik graag de vroegst mogelijke datum, met inachtneming van de opzegtermijn, als datum van opzegging geven voor het beëindigen van mijn contract.

Graag ontvang ik een bevestiging van mijn opzeggen (per post, per e-mail) met daarin de datum waarop mijn abonnement beëindigd wordt.

Met vriendelijke groet,

(Voor- en achternaam)
(Handtekening)
(Adres)
(Postcode en woonplaats)

Opzeggen vakantie

Heeft u een vakantie geboekt en vraagt u zich af wat u met uw Volkskrant abonnement kunt doen? De Volkskrant Vakantieservice is dan wat u nodig heeft. U kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden. Zo is het mogelijk om de bezorging tijdelijk stop te zetten, zodat u op vakantie alleen de digitale krant zult ontvangen.

Daarnaast is het mogelijk om de krant naar het vakantieadres op te laten sturen, mits u tijdens uw vakantie in Nederland zult verblijven. Tenslotte is het ook mogelijk om de krant naar vrienden of familie te laten sturen. Zelf kunt u dan natuurlijk altijd de digitale Volkskrant blijven lezen, ook in het buitenland. Om gebruik te maken van de Volkskrant Vakantieservice logt u in op de website van de Volkskrant. Na het inloggen kunt u uw voorkeur aangeven.

 

Volkskrant opzeggen: 5 / 5 (3 stemmen)

Veilig aankopen doen met Krantaanbiedingen