7Days

7days nieuwe voorpaginaDe weekkrant 7Days (Sevendays) bestond sinds 2009. De laatste editie verscheen in 2020. Het was een krant speciaal voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Een blad voor de jeugd, uniek voor hen gemaakt.

Elke vrijdagochtend kregen zij de papieren krant thuis. Daarnaast had 7days ook een website en app die geschikt was om elke dag even het nieuws op te lezen.

Op deze pagina waren de aanbiedingen te vinden voor 7Days abonnementen.

Op vrijdag 10 april 2020 verscheen de laatste editie van 7days.
Je kunt nog wel een abonnement nemen op Kidsweek.

Geschiedenis van 7Days

Overzicht 7 Days krantenDe courant voor de jeugd is voortgekomen uit de weekkrant voor kinderen, Kidsweek. Die kwam voor het eerst uit in april 2003. Die was toen nog gericht op jongeren uit alle leeftijden. Er heeft toen een verandering plaatsgevonden. Er kwam namelijk een Kidsweek die speciaal voor kinderen tussen de 7 en 10 jaar. Later is daar ook 7Days bijgekomen voor leeftijdscategorie van 12 tot en met 18 jaar. Nu is er dus voor alle leeftijden een krant die goed bij ze past. Met onderwerpen is dan ook rekening gehouden.

In tegenstelling tot Kidsweek, gaat de weekkrant 7Days net iets verder. De nieuwsverhalen zijn uitgebreider, onderwerpen worden toegelicht in een achtergrondverhaal en er is meer uitleg bij nieuws. Bovendien wordt er ook gelet op taalgebruik en lastige worden. Die zijn geschikt voor de leeftijd en niet ingewikkeld.

Naast ervaren journalisten is erbij 7Days ook een groep van vijftien middelbare scholieren die artikelen schrijven of video’s maken voor zowel de krant als online. Hiermee speelt de courant goed in op de doelgroep en weten ze ook goed wat er speelt bij de jongeren.

Abonnement

Op de website van 7Days kun je een indruk krijgen van de krant, inhoud en of het bij je past. Mocht dat nou zo zijn, dan is aan abonnement zo aangevraagd. Wij hadden op deze pagina de laatste aanbiedingen voor je, zodat je geen geld weggooit aan administratiekosten of andere dingen.

Met de beste actie haal jij er alles uit. Voor een leuk prijsje krijg jij dan elke vrijdag de nieuwste 7Days binnen en dat 46 keer per jaar. Dat is dus bijna elke week. Dan heb je in een handig overzicht, op ouderwets papier het nieuws waarvan je alles moet weten. Met diverse onderwerpen waarin je als jongere bent geïnteresseerd.

Snel op de hoogte

7 Days (voorpagina front cover)Met de app van 7Days ben je op elk moment van de dag op de hoogte van het laatste nieuws. Ideaal voor de leeftijdsgroep waar de krant zich op richt. Met een druk op de knop zie je waar in de wereld iets gebeurd of kun je de zeven best gelezen artikelen bekijken. Alles is gericht op de relevantie voor de jongeren binnen de doelgroep.

Datzelfde geldt ook op de website waar naast artikelen ook veel video’s op verschijnen. En het gaat niet alleen over nieuws, want rare onderwerpen, recensies en blogs komen ook voorbij op de uitgebreide website van 7Days.

Er wordt op alle manieren geprobeerd om jongeren het nieuws mee te geven, want een kwaliteitskrant als de Volkskrant of Trouw is niet geliefd bij de pubers. Door 7Days te lezen, de website te bekijken en app regelmatig even te openen krijg je alles mee van wat er in de wereld gebeurd. Ideaal voor de drukke puber die geen tijd heeft om een ingewikkelde krant te lezen. De 7Days weekkrant probeert daarom de courant zo aantrekkelijk mogelijk te maken door onderwerpkeuze die de lezer aanspreekt.

Quiz

De onderwerpen die in de krant en online voorbijkomen worden niet alleen in achtergrondartikelen toegelicht. Zelf wordt je kennis ook op de proef genomen met veel quizzen. Hoeveel weet jij bijvoorbeeld van het EK of van de EU? Maar ook lossere onderwerpen zoals vragen over Adele en Max verstappen komen voorbij. Zo kun je testen of je voldoende weet van het nieuws en de gebeurtenissen in de wereld. Telkens gaat het over de actualiteit of personen die nu veel in het nieuws zijn. Als je 7Days goed leest, dan zou je veel van de vraagjes heel makkelijk kunnen beantwoorden. Een vraag fout? Lees volgende keer dan nog beter de krant om de quizzen uitstekend te maken.

 

7Days: 4.75 / 5 (4 stemmen)

Veilig aankopen doen met Krantaanbiedingen