Kidsweek

kidsweek logoKidsweek is dé nieuwskrant voor kinderen die geïnteresseerd zijn in de wereld om hun heen. Het weekblad richt zich op kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Populair is de krant vanwege de aanpak van onderwerpen, met serieus en grappig nieuws. Kidsweek ligt elke donderdagochtend op de mat.

Op deze pagina zijn de aanbiedingen te vinden voor Kidsweek abonnementen.

Kidsweek Voordeelabonnement

Kies uit een abonnement van 6 maanden, 12 maanden of 24 maanden.
kidsweek voordeelabonnementa

Wilt u een abonnement liever telefonisch bestellen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Bel 020 201 8372

laagste prijsLid van WebwinkelKeur, voor veilig online winkelen

Informatie over Kidsweek

Elke donderdag valt de nieuwe weekkrant op de deurmat. Niet alleen het nieuws van de week staat erin, maar veel meer. Zo wordt er elke week een product getest, kunnen lezers een brief insturen en worden een dagjes uit op de proef genomen. Bovendien zijn er elke week weer prijsvragen waarmee grote prijzen gewonnen kunnen worden.

Het nieuws wordt op een makkelijke, maar niet kinderachtige manier gebracht waardoor het niet te ingewikkeld is om te lezen. Zo staan er niet veel lastige woorden in bijvoorbeeld. Daarnaast worden er onderwerpen besproken die interessant zijn voor de leeftijdscategorie. Elke week is er een speciale pagina met dierennieuws, de laatste nieuwtjes omtrent boeken, films en games. Maar ook het leven van beroemde sterren komt aan bod.

Kidsweek is op 16 april 2003 opgericht en is bedacht voor uitgever Roland Pelle. Zijn kind kreeg de opdracht van school om een onderwerp te bedenken voor een nieuwskring. Dat was nog knap lastig en dat bracht hem op het idee om een krant voor kinderen te maken. Sinds het begin van de oprichting staat er op de eerste pagina al een leuk weetje. En de strip Timo is ook nooit weg geweest. De eerste Kidsweek ging over kinderen die steeds dikker werden met een artikel over ‘wat eet jij?’.
voorpagina Kidsweek

Abonnement op Kidweek

Voor het afsluiten van een abonnement kun je op deze website terecht. Elke laatste aanbieding staat hierop. Voor een leuk prijsje kun je een abonnement nemen op de Kidsweek. Dan heb je elke donderdagochtend de nieuwste Kidsweek op de deurmat liggen, die je bij het ontbijt kunt lezen.

De acties veranderen telkens weer. Een proefabonnement is ook mogelijk om te kijken of Kidsweek bij jou past en je het ook daadwerkelijk leest. Momenteel hebben we de volgende aanbiedingen voor Kidsweek. Voor kinderen ouderen dan twaalf jaar is er 7days.

Lezer is betrokken

De kinderen die de weekkrant lezen, kunnen ook hun eigen naam terugzien in het blad. Elke week is er de rubriek ‘jij’. Als lezers in het nieuws komen, dan mogen ze op deze pagina hun zegje doen over de situatie. Ook is er nog een brievenrubriek. Lezers kunnen een brief insturen die gepubliceerd kan worden in het blad.

Om zo dicht mogelijk bij de doelgroep te blijven, heeft de redactie van Kidsweek een groep kinderen die de ‘meedenklezers’ worden genoemd. Zij geven eens in de zoveel tijd commentaar over de krant en doen mee aan een testteam.

Lachen met Kidsweek

In elke krant vertellen columnisten Bart Meijer en Tosca Menten over hun belevenissen in het leven. Dat kan lachen, gieren en brullen zijn. Net als de striptekening van konijn Timo. Hij gaat elke week op avontuur. Om medelezers te laten lachen kun je jouw beste mop insturen, die in de krant geplaatst wordt.

Tussen al het ernstige nieuws dat er in de wereld gebeurd, zijn er dus ook grapjes en strips. De balans tussen de heftige gebeurtenissen en die lossere stukken, maakt het juist zo geschikt voor kinderen. De Kidsweek speelt goed in op de leeftijd van lezers door een afwisseling tussen onderwerpen te maken.

Speciaal voor kinderen

Deze krant is uniek voor kinderen, want het nieuws in een grote krant als de Volkskrant of het AD is niet aantrekkelijk genoeg. Ook het journaal op televisie is niet toegankelijk genoeg. Net als het Jeugdjournaal haakt Kidsweek in op het nieuws dat speelt voor de doelgroep en waarvan ze op hoogte willen zijn.

Onderwerpen als YouTube, series, bekende sterren en dieren zijn geliefd bij de lezers van Kidsweek. Elke week is er weer ander nieuws dat in een jasje wordt gestoken dat aantrekkelijk is voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar.

 

Kidsweek: 3.78 / 5 (18 stemmen)

Veilig aankopen doen met Krantaanbiedingen