Beste zaterdagkrant

Beste Zaterdagkrant: De top 6

Beste Zaterdagkrant: De top 6

De dikke zaterdagkranten vormen een belangrijk onderdeel van de mediaconsumptie in Nederland. Ze zijn veel uitgebreider dan de doordeweekse edities en komen met leuke extra bijlagen, als bijvoorbeeld een uitgebreid weekendmagazine. De papieren zaterdagkrant is vooral populair bij lezers die in het weekend meer tijd hebben om te genieten van langere artikelen en diepere analyses. 

Er zijn ook lezers die de uitgaansgids op hun gemak willen bekijken, of lifestyle en modefans; allemaal mensen die op zaterdag graag relaxed lezen en bladeren.  

Lees hieronder de kenmerken van de beste Nederlandse zaterdagkranten!

Het bepalen van de beste zaterdagkrant hangt af van de persoonlijke voorkeur en behoeften van de lezer. Elke krant heeft zo zijn eigen focus en benadert journalistiek op zijn eigen manier. Let voor jezelf op de kwaliteit van de artikelen, of de onderwerpen je aanspreken, en hoe relevant deze voor jou zijn.

Houd je bijvoorbeeld van objectiviteit, of heb je een bepaalde politieke of religieuze invalshoek? Misschien is uitgebreid sportnieuws wel een vereiste voor je, of een uitgaansagenda? Veel kranten bieden op zaterdag ook mooie extra bijlagen als cultuur- of lifestylemagazines. 

1. De Volkskrant 

De Volkskrant is een van de meest gelezen kranten in Nederland. Het richt zich op nieuws, opinies, achtergrond, en heeft vaak diepgaande en scherpe reportages over onderwerpen als politiek, cultuur, maatschappij en sport. De Volkskrant biedt bovendien ruimte voor de meningen en commentaar van bekende columnisten en experts. De Volkskrant heeft bovendien een netwerk van correspondenten over de hele wereld.

De zaterdagkrant van De Volkskrant is lekker dik en beroemd om zijn inhoud, die een enorm scala aan onderwerpen bestrijkt. Deze krant komt inclusief de Volkskrant Magazine, die boordevol persoonlijke verhalen, artikelen over fotografie, mode, wonen, uitgaan, eten en columns staat. Speciaal voor de Nederlandse vrouw is op zaterdag het VROUW-magazine bijgevoegd.

Ook de katernen Boeken & Wetenschap en Zaterdag zijn goed, het zijn speciale bijlagen die zijn gewijd aan cultuur, wetenschap, kunst, boeken, film, muziek en lifestyle. Je leest hier recensies, interviews en achtergrondverhalen betreffende culturele ontwikkelingen en evenementen. 

De Volkskrant staat bekend om zijn uitgebreide sportverslaggeving en sportinterviews, maar de zaterdagkrant bevat nog eens extra bijlagen over sport. Lees in het weekend ook over thema’s als reizen, technologie, of gezondheid. Alles wat in de papieren krant staat, je op de site leest of in de app, wordt door gecheckt door een redactie van honderden vooraanstaande journalisten en columnisten.

Wil je graag de dikke zaterdag Volkskrant thuis ontvangen, dan kun je een Zaterdag plus Digitaal abonnement afsluiten, waarbij je de krant plus het zaterdagmagazine ontvangt en nog eens de hele week toegang hebt tot de digitale Volkskrant.

2. Trouw 

De progressieve Trouw investeert al jaren in onderzoeksjournalistiek, het is dan ook vaak dit dagblad, dat politieke issues, maatschappelijke of zakelijke problemen onthult. Bij Trouw lees je het laatste nieuws, nationaal en internationaal, interessante columns, en vele sterke achtergrondreportages, waarvan soms persoonlijke.  

Als christelijk-humanistische krant focust Trouw op religie, cultuur, duurzaamheid, ethische kwesties en sociale rechtvaardigheid, maar ook op politiek en economie. Haar extra dikke zaterdagkrant staat bekend om de diepgaande artikelen en het ontleden van vele diverse onderwerpen. De zaterdageditie bevat uitgebreide opinies van columnisten op nieuws en op problemen die in onze samenleving spelen.

Elke zaterdag ontvang je het magazine Tijdgeest bij deze krant, waarin je kunt lezen over de uitdagingen die we in ons leven tegenkomen, en waarin diep wordt ingegaan op culturele issues. In de katern genaamd De Verdieping, wordt uitgebreid geschreven over filosofie, religie en ontwikkelingen binnen diverse gemeenschappen, natuur, cultuur en media.

Een Trouw Weekend abonnement zorgt ervoor dat ’s zaterdags de dikke weekendkrant én het magazine Tijdgeest op je mat valt en je de hele week toegang tot alle artikelen op Trouw.nl hebt.

3. Het Parool 

Het Parool is van oorsprong een echt Amsterdamse krant, maar is inmiddels gericht op het gehele land en heeft zeker ook oog voor buitenlands nieuws. Het dagblad focust op opinies en cultuur, en er wordt de nodige aandacht aan sport, kunst en media besteed. Altijd met wat extra aandacht voor Amsterdam en het leven in deze stad.

Je leest bijvoorbeeld over de woningmarkt in Amsterdam, over Ajax, maar ook over uitgaan en horeca. Het Parool begrijpt de stad en schroomt commentaar niet. Het Parool vertelt alle verhalen achter het nieuws, op een onafhankelijke manier en gaat erg diep in op de onderwerpen; laten we eens zien hoe de zaterdagkrant van Het Parool in elkaar zit.

Elke zaterdag brengt Het Parool een uitgebreide zaterdageditie uit, genaamd PS van de Week. Hierin vind je het laatste nieuws uit binnen- en buitenland plus de achtergronden. Je leest over economie, politiek, cultuur, sport, de Amsterdamse en regionale uitgaansagenda en veel lokaal nieuws en verhalen voor en over Amsterdammers.

In het zaterdagse Vrij magazine staan cultuur en uitgaan hoog in het vaandel; lees hierin theater- en filmrecensies, maar ook over tentoonstellingen, muziek, kunst en regionale evenementen. Het Parool op zaterdag besteed verder aandacht aan lifestyle, mode, reizen en food. In het kort is het een prettige mix van nieuws, opinies en cultuurverslaggeving. Vooral voor mensen met interesse voor de hoofdstad.

Bij een zaterdagabonnement ontvang je de dikke Parool zaterdageditie thuis, samen met  PS van de Week en Vrij magazine. Je kunt deze krant dan bovendien elke dag digitaal lezen.

4. De Telegraaf

De Telegraaf staat bekend als Nederlands grootste krant in oplages. Het is een wat populistisch en sensatiegericht dagblad dat lekker veel aandacht besteed aan sport en entertainment, maar echter ook over politiek en economie schrijft. Deze krant is enorm populair onder de voetbal- en sportliefhebbers. 

Ook De Telegraaf biedt op zaterdag een extra dikke krant, compleet met het VRIJ-magazine waarin je artikelen over gezondheid, reizen, en wonen kunt vinden en het VROUW-magazine met inspirerende verhalen over en voor vrouwen. De stijl van de zaterdageditie is nog toegankelijker dan normaal, met opvallende koppen en artikelen over actuele gebeurtenissen in binnen- en buitenland. 

De focus ligt in deze zaterdagkrant op sport (voetbal, F1, wielrennen) en het nodige entertainment. Je kunt jezelf verdiepen in celebrity-nieuws, muziek of films. Er wordt zonder meer ook aandacht besteed aan sociale issues, economie en politiek, met artikelen en meningen van journalisten en columnisten. 

Over het algemeen biedt de zaterdageditie een vermakelijke mix van ontspanning, nieuws en sport; voer voor een lekker breed publiek. Urenlang lezen in de zaterdageditie van De Telegraaf van papier; wanneer je een weekend abonnement neemt, heb je doordeweeks digitale toegang tot deze krant.

5. NRC.next 

Het liberale NRC staat bekend om zijn hoogwaardige journalistieke artikelen en analyses. Je leest in dit dagblad over economie, kunst, politiek en wetenschap, op nationaal en internationaal niveau. Deze krant heeft een behoorlijk buitenlands netwerk en doet fanatiek aan onderzoeksjournalistiek. Sinds 2013 geeft NRC ook een zaterdagkrant uit, nu de belangrijkste krant met de hoogste oplage van de week.

De zaterdagkrant van NRC.next – NRC Weekend genaamd – biedt niet veel artikelen over lifestyle, maar wel enorm uitgebreide en diepgaande stukken over actuele en complexe onderwerpen, die ondersteund worden door foto’s. Denk aan politieke, economische, culturele, wetenschappelijke en internationale zaken, maar ook aan techniek of psychologie.

Bekende columnisten geven in de zaterdagkrant hun mening en commentaar op actuele kwesties, van politieke tot maatschappelijke. Cultuur en literatuur nemen een belangrijke plaats in en je kunt op zaterdag boekenrecensies, film- en theaterrecensies verwachten, maar ook info over kunsttentoonstellingen en trends.

Deze krant is een hoogwaardige vermenging van actualiteiten, opinie, analyses en cultuur; een goede keuze voor lezers die inzicht willen krijgen in de wereld waarin zij leven. Op zaterdag kun je bovendien extra artikelen over duurzaamheid en persoonlijke financiën verwachten, en er is een katern over design, gastronomie en reizen. 

Bij een weekend abonnement krijg je de extra dikke zaterdagkrant bezorgd en maandelijks het NRC-magazine Het Blad; bovendien heb je toegang tot nrc.nl, plus de digitale NRC en mag je een extra account weggeven aan iemand; zo kun je het abonnement delen.

6. AD

Het Algemeen Dagblad is een van de grootste Nederlandse kranten, en biedt lezers een breed scala aan nieuwsonderwerpen en human-interestverhalen. Het richt zich op een groot publiek en schrijft uitgebreid over sport, entertainment en lifestyle. Het AD heeft maar liefst 900 redacteuren en daardoor heeft dit dagblad altijd een journalist in jouw stad of regio. 

Alle artikelen worden zorgvuldig en zonder te overdrijven geschreven. Zowel nationaal als internationaal nieuws wordt breed uitgemeten en betrokken op de Nederlandse lezers. De zaterdagkrant van het AD staat bekend om zijn toegankelijke artikelen, die zeer divers zijn en dus geschikt voor een breed publiek. Ook de columns van Özcan Akyol en Angela de Jong zijn de moeite waard. 

Zaterdagmagazine Mezza zit bomvol inspirerende interviews, verhalen van gewone mensen, en achtergrondartikelen. Sportactualiteiten en wedstrijdverslagen worden nog uitgebreider besproken in deze dikke krant, in speciale bijlagen. Je kunt rekenen op meer dan 15 pagina’s met sportnieuws!

Lees ook recensies van films en tv-programma’s, reizen, mode, koken en muziek. Houd je echt van de dikke AD-zaterdageditie, dan kun je die thuisbezorgd krijgen bij een weekend abonnement, dat komt inclusief doordeweeks online de volledige NRC lezen.

Welke zaterdagkrant is het beste voor jou?

Het is belangrijk om te weten of de opinies van een krant aansluiten bij jouw eigen visie op belangrijke onderwerpen. Misschien vind je het fijn om een zaterdagkrant te ontvangen die jouw stad of regio dekt, en uitgaanstips heeft bij jou in de buurt, of wil je liever zoveel mogelijk over sport of economie te weten komen.

Overweeg welke krant het beste is voor jou, zo kun je ontspannen je krant lezen bij het weekendontbijt, terwijl je perfect up-to-date blijft. Wist je trouwens dat een zaterdagabonnement stukken minder kost dan een losse krant? De Telegraaf en het NRC heb je bovendien voor 08.00 ‘s ochtends uur in je bus. Het AD, Trouw en De Volkskrant worden voor 09.00 uur bezorgd, terwijl Het Parool voor 11.00 op je mat valt.

Stuur een reactie

Houd er rekening mee dat de redactie je commentaar eerst moet goedkeuren.

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>