NRC Handelsblad abonnement stopzetten

Het NRC Handelsblad behoort tot de zogenaamde kwaliteitskranten van Nederland. Heeft u een abonnement op deze krant? Door verschillende redenen is het soms gewenst om het abonnement op NRC Handelsblad te beëindigen. Hoe kunt u dat nu precies doen?

NRC abonnement annuleren. Zeg NRC Handelsblad op.

Hoe NRC abonnement opzeggen?

Wanneer u naar de website van het NRC Handelsblad gaat en kijkt bij de veelgestelde vragen, dan vindt u daar een telefoonnummer van de klantenservice om het abonnement op te zeggen. Wilt u liever op een andere manier opzeggen? De andere mogelijkheden heeft NRC goed verstopt. Toch staat er in de algemene voorwaarden van de krant dat u ook per brief of per e-mail kunt opzeggen. Wij hebben de verschillende mogelijkheden voor u op een rijtje gezet. Bij het opzeggen van NRC Handelsblad abonnement dient u wel rekening te houden met de opzegtermijn. Dit betekent dat u, met inachtneming van de opzegtermijn, het abonnement minimaal één maand van tevoren zult moeten opzeggen. Doet u dit niet? Dan wordt het abonnement automatisch verlengd. In tegenstelling tot de eerste abonnementsperiode kunt u nu echter wel maandelijks het abonnement stopzetten.

Telefonisch opzeggen

U kunt gemakkelijk telefonisch opzeggen door contact op te nemen met de klantenservice van het NRC Handelsblad. Bel daarvoor naar het nummer 088-5720572. U kunt bellen op werkdagen van 08.00 uur tot 19.45 uur. Zaterdag is de klantenservice bereikbaar van 11.00 uur tot 16.30 uur. Zorg dat u uw relatienummer/abonneenummer bij de hand heeft. Zo kunnen de medewerkers uw gegevens snel vinden in het systeem. Geef bij de medewerker van de klantenservice aan dat u uw abonnement wilt beëindigen op de eerst mogelijke datum. Vraag om een schriftelijke bevestiging.

Online opzeggen

U kunt op twee manieren uw abonnement op het NRC Handelsblad online opzeggen. U kunt een e-mail sturen naar service@nrc.nl of opzeggen via het contactformulier op de website van NRC. Klik op de pagina onderaan op ‘Mail’ en er verschijnt een contactformulier om het NRC abonnement online op te zeggen. Zorg dat u al uw persoonlijke informatie bij de hand heeft en geef de juiste opzegdatum door.

Per post opzeggen

Liever niet via de telefoon of via de website opzeggen? U kunt ook altijd een brief sturen naar de krant. Geef in de brief aan dat u het abonnement op wilt zeggen op de eerst mogelijke datum en vraag altijd om een (schriftelijke) bevestiging. Gebruik daarvoor het volgende adres:

NRC Media
Afdeling Klantenservice
Postbus 20642
1001 NP Amsterdam

Hieronder vindt u een voorbeeldbrief om het NRC Handelsblad abonnement op te zeggen. U kunt de brief van deze pagina kopiëren naar uw eigen tekstverwerker. Vul de ontbrekende gegevens in op de plekken waar de haakjes staan. Print de brief uit en stuur deze naar de afdeling klantenservice van het hierboven genoemde adres. Wilt u zeker weten dat het NRC Handelsblad de brief zal ontvangen? U kunt deze altijd aangetekend versturen.

Opzegbrief voorbeeld

NRC Media
Afdeling Klantenservice

Postbus 20642
1001 NP Amsterdam

Betreft: Opzeggen NRC Handelsblad-abonnement

(woonplaats, datum)

Geachte heer / mevrouw,

Hierbij maak ik u kenbaar mijn abonnement op het NRC Handelsblad te willen opzeggen met ingang van (datum), waarbij ik de opzegtermijn van één maand in acht neem. Mijn abonneenummer is (abonneenummer).

Indien mijn contract niet per (datum) opgezegd kan worden, dan wil ik graag de vroegst mogelijke datum, met inachtneming van de opzegtermijn,  als datum van opzegging geven voor het beëindigen van mijn contract.

Graag ontvang ik een schriftelijke bevestiging van mijn opzeggen (per post, per e-mail) met daarin de datum waarop mijn abonnement beëindigd wordt.

Met vriendelijke groet,

(Voor- en achternaam)

(Handtekening)

(Adres)
(Postcode en woonplaats)

Opzeggen vakantie

Gaat u op vakantie? Een volle brievenbus bij thuiskomst zit u natuurlijk niet op te wachten. Gelukkig biedt het NRC Handelsblad verschillende mogelijkheden als het gaat om een onderbreking van de abonnementsperiode. U kunt inloggen op de website van NRC. De inloggegevens kreeg u bij het afsluiten van het NRC Handelsblad abonnement. U kunt ervoor kiezen om de krant gratis op uw vakantieadres in Nederland te laten bezorgen.

Gaat u op vakantie naar het buitenland? Dan kun u de krant laten bezorgen bij vrienden of familie in Nederland. Gaan beide opties voor u niet werken? Dan kunt u de bezorging ook tijdelijk laten onderbreken. Uw abonnement wordt dan wel met de periode van deze onderbreking verlengd. Tot slot kunt u de krant ook doneren aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Het onderbreken of doorsturen van het NRC Handelsblad is mogelijk voor minimaal zeven dagen en maximaal drie maanden. Zorg ervoor dat u de onderbreking of doorstuuroptie tot drie dagen voor vertrek heeft ingesteld.

 

NRC abonnement opzeggen: 4.27 / 5 (11 stemmen)

Veilig aankopen doen met Krantaanbiedingen