De Gelderlander

Abonnement op de GelderlanderBlijf altijd op de hoogte van het laatste lokale en regionale nieuws uit de regio Gelderland. Dagblad de Gelderlander brengt elke dag een krant uit, behalve op de zondag. Zaterdag is de krant extra dik gevuld met bijlagen over cultuur, uitgaan, reizen, en lifestyle. Met meer dan 120 duizend abonnee’s (2012) is de Gelderlander de grootste regionale krant van Nederland. De krant wordt gelezen in de provincie Gelderland, maar ook in delen van Noord-Brabant, en Limburg.
Het dagblad verschijnt sinds 2007 op het handzame tabloid-formaat.

Neem nu een (proef)abonnement op de Gelderlander en profiteer van onze extra voordelige aanbieding.

Gelderlander aanbieding juli 2024

Stopt automatisch.
Actie Gelderlander

COMPLEET: De Gelderlander kortingsabonnement

6 dagen op de mat + digitale toegang
de gelderlander kortingsactie

ZATERDAG+: De Gelderlander kortingsabonnement

Zaterdag krant op de mat + digitale toegang
de gelderlander zaterdag weekend kortingsactie

DIGITAAL: De Gelderlander actie-abonnement

De krant digitaal (iPad/smartphone/pc) + Premium-artikelen Gelderlander.nl
de gelderlander digitaal kortingsactie

DIGITAAL basis: Premium-artikelen

Toegang Premium-artikelen op Gelderlander.nl
de gelderlander digitaal basis kortingsactie

Wilt u een abonnement liever telefonisch bestellen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Bel 020 201 8372

laagste prijsLid van WebwinkelKeur, voor veilig online winkelen

Geschiedenis van de Gelderlander

De eerste editie van de Gelderlander verscheen in 1848. Toen heette het krantje nog de Batavier en was het vooral gericht op het Nijmeegse publiek. Volgens Wikipedia werd de kant 2 keer per week gedrukt, en werd dat vanaf het jaar 1874 dagelijks. Rond de eeuwwisseling werd de krant zowel in ochtend als avond gedrukt. Nadat de krant onderdeel uitmaakte van de universiteit van Nijmegen steeg de oplage snel. Opvallend was dat in de Tweede Wereld oorlog de krant tot de bevrijding niet meer verscheen vanwege een tekort aan papier. Pas in in de tweede helft van 1944, toen Nijmegen al bevrijd was, werd de krant weer gedrukt.

De moderne krant

Na de oorlog kwamen er extra edities uit, gericht op verschillende regio’s (denk aan Arnhems Dagblad maar ook de Veluwe- en IJsselbode). In de eerste helft van de twintigste eeuw had de krant de krant een duidelijk katholiek karakter maar dat verdween – door de ontzuiling – na de jaren vijftig.
In 2001 fuseerden de Arnhemse Courant en het Gelders Dagblad en ging de krant de Gelderlander heten. De krant is dan de grootste regionale krant van Nederland. Volgens de uitgever zelf, werd op dat moment ruimt 500 duizend mensen bereikt, door middel van print en online via de eigen website.

Abonnement op de Gelderlander

Wil je een keer de Gelderlander proberen. Dan ben je bij krantaanbiedingen.nl aan het juiste adres. Neem nu een abonnement, door hierboven het formulier in te vullen, en je profiteert van een geweldige korting. Je krijgt dan dagelijks de krant in huis en leest het laatste nieuws uit de regio Gelderland, maar natuurlijk krijg je ook de laatste feiten en analyses van nieuwsgebeurtenissen uit de rest van het land. Ook is er natuurlijk het buitenlandkatern, waarbij het nieuws uit de wereld overzichtelijk in kaart wordt gebracht.

Profiteer nu van deze krant

Als je nieuwsgierig bent geworden, aarzel dan niet, en sluit een abonnement op de Gelderlander meteen af. Het abonnement stopt automatisch. Uiteraard kan je ook voor een langere periode een Gelderlander abonnement afsluiten, daarvoor moet je contact opnemen met de klantenservice van de Gelderlander.

Let wel op: de Gelderlander wordt niet door het hele land bezorgd. Controleer daarom vooraf of je adres in het postcodegebied valt waar de krant dagelijks door de krantenjongens wordt bezorgd. Weet je het niet zeker, neem dan contact op met de Gelderlander of stuur ons een mailtje. Liever een landelijke krant? Bekijk dan eens bijvoorbeeld onze AD abonnementen of alle Telegraaf aanbiedingen.

 

De Gelderlander: 3.28 / 5 (50 stemmen)

Veilig aankopen doen met Krantaanbiedingen